Prepelite logo
Ne gasiti si pe:   google facebook twitter

Istoric crescatorie de prepelite

Prepelite

Stimati iubitori ai pasarilor si in special celor ce au descoperit miraculoasele PREPELITE la cumpana celor 11 ani de activitate in acest domeniu deosebit, Silvia si Mihai Popescu va multumesc pentru apreciere si incredere, va ureaza "La Multi Ani!!", fericire si succese in tot ceea ce doriti sa realizati.

Tinem, in mod deosebit, sa multumim: UNIUNII CRESCATORILOR DE PASARI din ROMĀNIA, Domnului PRESEDINTE ILIE VAN; Doamnei Dr. Inginer ANA MARIA COVASA; Domnului Inginer MARIN GHEORGHE; Domnului Vicepresedinte Inginer AUREL DAMIAN, precum si tuturor celor care ne-au acordat incredere si sprijin pentru a putea participa la cele 11 editii ale Tārgului INTERNATIONAL DE AGRICULTURA SI INDUSTRIE ALIMENTARA "INDAGRA" avānd ocazia sa promovam si dezvolta aceasta activitate. Noutatile in cei "sapte ani de viata" ai site-ului nostru sunt, pe langa cele 11 participari la "INDAGRA" amintite anterior:

Miracol intre 12 - 380 de grame

Intr-adevar, atat cantaresc cele doua produse de baza pe care dorim sa vi le prezentam: OUL si PREPELITA JAPONEZA. Coturnix - Coturnix Japonica (Prepelita Japoneza) este prepelita domestica, domesticirea acesteia facandu-se de catre japonezi inca din secolul XII.

Prepelita japoneza, cea mai mica pasare de productie, detinatoare a recordului de productivitate in avicultura, are o precocitate remarcabila atat in dezvoltare cat si in crestere.

Daca oul de prepelita cantareste, in medie, 12 grame, iar puiul de ecluziune nu are decat 7 - 9 grame, aceasta miraculoasa pasare ajunge la maturitate si depune primele oua la numai 6 - 7 saptamani, fiind capabila de productii anuale de 340 - 350 de oua. Avand nevoie de spatii de intretinere relativ reduse, productia de oua pe metru patrat este de circa 2 - 3 ori mai mare decat cea a gainilor ouatoare specializate.

Daca in Europa prepelita japoneza a fost importata in urma cu circa 70 de ani, proprietatile terapeutice ale oului de prepelita au fost redescoperite relativ recent (in anii '60).

Articole prepelite

Daca va ganditi sa incepeti o afacere cu prepelite am scris despre cum sa incepeti o crescatorie si la cat sa va asteptati sa castigati din oua si carne de prepelita.

23 aprilie 2012

Cresterea necesita custi si baterii pentru prepelite cu caracteristici bine definite, fara ele nu puteti ajunge la un efectiv mare de pasari.

8 aprilie 2012

Daca vreti sa stiti mai multe despre beneficiile consumului de oua si carne de prepelita va invitam sa cititi mai multe in articolul dedicat.

14 martie 2012

Povestea noastra despre cresterea prepelitelor si de ce am avut atat succes in dezvoltarea acestei afaceri. Cum am inceput in Romania sa aducem notorietate pentru carnea si ouale de prepelita.

14 martie 2012

mai multe sfaturi despre cresterea prepelitelor gasiti pe comunitatea crescatorilor de prepelite

©2003 Sipomi Prod S.R.L. Toate drepturile rezervate.