Prepelite logo
Ne gasiti si pe:   google facebook twitter

Familia Popescu si cresterea prepelitelor

Prepelite

Intr-un sat din apropierea Bucurestiului, un om de afaceri foarte ambitios si pragmatic, constient de avantajele cresterii prepelitelor a realizat o statie pilot pentru desfasurarea acestei activitati. Pasiunea domnului Mihai Popescu si a sotiei sale, Silviana, pentru prepelite i-a determinat sa nu inceteze nici o clipa sa se documenteze, cu scopul de a perfectiona tehnologia de crestere in perspectiva transformarii micii crescatorii pe care o au acum intr-o afacere la scara mare.

Dotarile prepelitariei sunt concepute, realizate si testate de domnul Popescu si ele fac aceasta activitate accesibila oricui, datorita investitiilor reduse si amortizarii rapide a acestora. Indiferent ca este vorba de oameni care doresc doar sa-si completeze veniturile, dispusi sa cresca prepelite in balconul de la bloc, sau de intreprinzatori care vor sa-si construiasca o afacere de anvergura, activitatea este profitabila si de viitor.

Cum am inceput sa crestem prepelite

Dl. Mihai Popescu a inceput sa se ocupe de prepelite la indemnurile sotiei sale care crestea oricum o multime de pasari. "Eu sunt Toma Necredinciosul. Nu cred decat ce vad", spune domnul Popescu despre el insusi, justificand pornirea sa de a experimenta totul inainte de a lansa afacerea la o scara mai mare.

"Din ianuarie 2001, de cand m-a cuprins nebunia cu prepelitele, m-am convins ca afacerea merita din plin sa fie demarata si regret faptul ca nu m-am apucat de ea mai devreme", declara dl.Popescu. Calculele de profitabilitate elaborate pe baza experientei directe, a aratat ca acesta afacere este ideala: investitie initiala mica, profituri mari si posibilitati de extindere nelimitate. Astfel s-a ajuns la concluzia ca, investind 5 - 6 milioane, se poate realiza o microferma de prepelite chiar si intr-un apartament de bloc. Practic, este o afacere pentru toata lumea: atat pentru cei care nu dispun de mai mult spatiu decat de un balcon sau un holisor de bloc, cat si pentru cei care au la dispozitie hale industriale.

Primele pasari au fost cumparate de la niste tarani care vindeau in Obor oua si prepelite. "M-am dus pana la ei acasa si am primit 3 masculi si 9 femele pentru reproducere, intr-o cutie legata cu sfoara si fara nici un fel de indicatie pentru cresterea lor ....", isi aminteste domnul Popescu. "Ca urmare, am fost nevoit sa citesc tot ce mi-a cazut in mana despre prepelite si am inceput sa ma interesez despre dotarile necesare unei productii multumitoare." La inceput s-au confectionat niste baterii (mai multe custi suprapuse, cu sistem de hranire si adapare) din plasa, pe rama de lemn. Dar dejectiile care cadeau pe rama erau greu de curatat, se impregnau in lemn si acesta devenea imposibil de dezinfectat.

In consecinta, domnul Popescu, s-a apucat singur de treaba, a gasit o plasa italieneasca dublu zincata si trasa in plastic, cu gaurile de o dimensiune perfecta pentru prepelite, din care a realizat mai multe modele, pe diferite dimensiuni si la preturi accesibile.

In timp au rezultat 10 modele diferite de "baterii" pentru cresterea si dezvoltarea prepelitelor. Actualmente se acopera toata plaja de incubatie, crestere si dezvoltare a prepelitelor.

Articole prepelite

Daca va ganditi sa incepeti o afacere cu prepelite am scris despre cum sa incepeti o crescatorie si la cat sa va asteptati sa castigati din oua si carne de prepelita.

23 aprilie 2012

Cresterea necesita custi si baterii pentru prepelite cu caracteristici bine definite, fara ele nu puteti ajunge la un efectiv mare de pasari.

8 aprilie 2012

Daca vreti sa stiti mai multe despre beneficiile consumului de oua si carne de prepelita va invitam sa cititi mai multe in articolul dedicat.

14 martie 2012

Povestea noastra despre cresterea prepelitelor si de ce am avut atat succes in dezvoltarea acestei afaceri. Cum am inceput in Romania sa aducem notorietate pentru carnea si ouale de prepelita.

14 martie 2012

mai multe sfaturi despre cresterea prepelitelor gasiti pe comunitatea crescatorilor de prepelite

2003 Sipomi Prod S.R.L. Toate drepturile rezervate.